Flest aktive elever med hjemkommune i Kommuneqarfik Sermersooq

Nedenfor ses antallet af aktive efterskoleelever de seneste fem skoleår. Ved udgangen af 2016 var 380 elever aktive på en efterskole.

 

Figur 2. Aktive efterskoleelever inddelt efter efterskole og skoleår

 Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDESB )

 

Efterskole Villads Villadsen havde ved udgangen af 2016 68 aktive elever, hvilket var en tilbagegang på 1 elev sammenlignet året inden. Maniitsumi Efterskoli oplevede i samme periode en lille fremgang og ved årsskiftet i skoleåret 2016/17 var der 69 aktive elever på skolen. I Danmark var 243 elever aktive på en efterskole ved udgangen af 2016. Dette var 19 flere sammenlignet med året inden.

 

Nedenfor ses de aktive efterskoleelever ved udgangen af 2016 inddelt efter hjemkommune og efterskole.

 

Figur 3. Aktive efterskoleelever ultimo 2016 efter hjemkommune

Note: Hjemkommune er den nyeste observation i Grønlands Statistiks befolkningsregister inden skolestart. 2 elever har uoplyst hjemkommune, og de er ikke medtaget i figuren.

Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDESB )

 

Kommuneqarfik Sermersooq var i 2016 hjemkommune for 146 elever, og kommunen havde dermed det højeste antal elever på et efterskoleforløb. Knap hver tredje af disse elever havde valgt en efterskole i Grønland. Kommune Kujalleq havde med 41 elever det laveste antal aktive efterskoleelever.

Qaasuitsup Kommunia var hjemkommune for 117 elever, hvoraf ca. 50 pct. var aktive på en dansk efterskole. Kommuneqarfik Sermersooq havde ved udgangen af 2016 den største andel af efterskoleelever i Danmark.

Ud af de 71 elever, der havde Qeqqata Kommunia som hjemkommune, var ca. 30 pct. på en grønlandsk efterskole.